
Euskal herriko gastronomia gozo-gozoa da. Gendea esaten dute gozo-gozoa da. Espainako obena da.

- Donostiako alde zaharretan pintxo zoragarriak daude, baina zuhur zaudete, ez dira batere merkeak, garestiak dira. Adibidez: patata tortilla, txaka, antxoeko pintxoak...
- Gazteizen jatetxe on bat dago, El portalón. Han hemengo bazkaria dasta onekoak prestatzen da. Garestia da karta, baina menu onak daude eta merkeagoa da ( udazkenako janarigintza menua 54 E, arabarko janarigintza menua 35E, Vitoria-Gasteizko menua 45E, Arabako menua 44E, Portaloneko menua 55E, XV mendeko menua 49E. Ardo on-onak daude han, ardo beltza, ardo zuri, ardo gorri, ardo ezti, kaba eta champange.
- Bilboko gastronomia bapoa da ere, Araba eta Guipuzkoakoa bezala.
JANARI TIPIKO-TIPIKOA.
____Bizkaiako bakalaoa.________
Niri asko gustatzen zait. Izar platerra da benetan. Bakaloa arrain atsegingarri da eta tomateko saltsarekin gozoagoa dago. Mingar pixka bat dago baina hori da saltsako sekretua, piperrarekin egiten da saltsa.
____Marmitako._______
Marmitako beste plater tipikoa da. Hegaluze da osagai nagusia. Hegaluze patatak, piperrekin doa eta hori da Marmitako. Bere hasiera arrainontzia dauzka, arrainontzietan arrantzaleak hegaluze egiten ziren "marmitan"... eta horregatik Marmitako deitzen da.

Esan da guk, euskaldunak, dauzkagu guztia ona... eta janari ez da salbuespena.
ON EGIN! [][][][][[][][]
No hay comentarios:
Publicar un comentario